ЗА ВАС

слънчев SUNSHORE SOLАR ENERGY БЪЛГАРИЯ

 

Слънцето е най-големият и напълно възобновяем източник за производство на електроенергия, не само на Земята, но и на всички планети и спътници в слънчевата система. Слънцето е неизчерпаем огромен ресурс, от който непрекъснато черпим много топлина и светлина. Ако слънчевата сила бъде добре оползотворена, то тя  може напълно да задоволи световните  нужди от енергия в бъдеще. Всички знаем, че  слънчевата енергия е енергията на бъдещето, която би могла да спре глобалното затопляне.
Още от древността слънцето е използвано за енергийни цели, а  в началото на 21-ви век поради големия дефицит на конвенционални енергийни средства, то намира все по-голямо приложение и едно от тях е затоплянето на вода посредством слънчеви колектори. Освен това не е за подценяване и фактът, че експлоатирането на соларната енергия за производство на електричество е изцяло природосъобразно.
Слънчевата енергия е лъчиста енергия, произведена в слънцето като резултат от ядрено-съединителни реакции. Изследванията сочат, че слънчевата радиация на един квадратен метър от земната повърхност възлиза на 1360 J/s енергия или 1360 вата мощност.
Важно е да се знае, че само за една година Земята получава от Слънцето около 1,96.10²¹ килокалории лъчиста енергия, която е към 10 пъти повече от всички нейни енергийни запаси взети заедно. Една част от енергията, която Земята излъчва в космоса се получава от ядрения разпад, поради което средната температура на Земята е около 20°С.
Като цяло слънчевите инсталации, които преобразуват светлината се делят главно на две групи: за добив на топла вода и за производство на електричество.

През последните няколко години с покачването на цените на горивата нараства и интересът към слънчевите колектори и системи за затопляне на вода, тъй като в много климатични зони слънчевите системи за топла вода могат да доставят от 50 до 75 % от потребностите от топла вода в бита. Технологиите за затопляне на вода от слънцето имат висока ефективност в сравнение с други слънчеви технологии. Разбира се тази ефективност зависи от избора на място и разположението, като при вакуумно-тръбните слънчеви колектори се очаква да имат ефективност над 60 процента при нормални условия на работа, поради ниската си топлинна загуба. Затоплянето на вода от слънцето е особено подходящо за приложения като плувни басейни, битова гореща вода и отопление на сгради.

Предлаганите от нас продукти са вакуумно тръбни слънчеви системи и колектори за топла вода от ново поколение с дългогодишно доказано качество на пазара, висок коефициент на полезно действие и ниска топлинна загуба.
Вакуумните тръби са основната част на слънчевите колектори на Sunshore, направени от специално боросиликатно стъкло 3,3 със селективно абсорбиращо покритие, външна и вътрешна тръба. Водата се загрява директно в тръбите. Това прави тези колектори приложими, когато са необходими високи температури, както и при облачно време, когато се разчита само на разсеяната светлина. При теста, направен в Германия се установи, че температурата на водата достига от 40°С до100°С.

 

 
Слънчеви колектори и системи - често задавани въпроси
 
 
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!